The Danish architects Henning Larsen were the successful candidates in a competition for the design of a new city centre building to house the University of Plymouth’s Faculty of Arts. In the summer of 2007 the building was complete, after 30+ months of construction. Named after the University’s then Vice Chancellor, the Roland Levinsky Building adds a distinctive new dimension to the city’s changing skyline and, from within its copper-clad exterior, houses a range of Faculty Undergraduate and Postgraduate courses, meeting rooms, offices, teaching space and lecture theatres, plus a performance space, cinema, gallery and café - the latter facilities being part of the University’s ambition to develop further links with the city.

 

The images here are a small selection from the photographic documentation of the building’s development from 2003 to 2007, which utilised a re-photographic approach, from both looking onto the site and looking from within.

The Roland Levinsky Building Project

Quadtych
RS-54-035
RS-54-002
RS-54-43
RS-54-59
RS-54-75
RS-54-92
RS-54-105
Curtain Wall
Cabins for Web Low Res
RL Plan 1 for Web
Elevation 1 for Web
Tower Dev Low Res
RS-53-113
RS-54-132
RS-54-163
RS-54-160
East Elevation 1 for Web
East Elevation 2 for Web
Tower 6
Cuttings 2
Cuttings 3
DSC_0147
DSC_0069
DSC_0062
DSC_0149

The Interior Development

DSC_0177
DSC_0022
DSC_0067b
DSC_0067
DSC_0071a
DSC_0085
DSC_0026
DSC_0033
DSC_0090
DSC_0037
DSC_0028
DSC_0102
DSC_0020
DSC_0090
DSC_0007
DSC_0076
DSC_0160
DSC_0036
RS-54-165
RS-54-188
RL Final
Final Elevation 2
Final Elevation 1

The Envelope

RS-54-175

Furniture Solutions

DSC_0080
DSC_0082
DSC_0030
DSC_0115
DSC_0107
RS-54-192
RS-54-194
North Elevation
DSC_0067
DSC_0059
DSC_0035
DSC_0028
DSC_0042
DSC_0011
DSC_0090a
DSC_0068
DSC_0082b
DSC_0100
DSC_0058a
DSC_0040
DSC_0047
DSC_0138
DSC_0020