The Danish architects Henning Larsen were the successful candidates in a competition for the design of a new city centre building to house the University of Plymouth’s Faculty of Arts. In the summer of 2007 the building was complete, after 30+ months of construction. Named after the University’s then Vice Chancellor, the Roland Levinsky Building adds a distinctive new dimension to the city’s changing skyline and, from within its copper-clad exterior, houses a range of Faculty Undergraduate and Postgraduate courses, meeting rooms, offices, teaching space and lecture theatres, plus a performance space, cinema, gallery and café - the latter facilities being part of the University’s ambition to develop further links with the city.

 

The images here are a small selection from the photographic documentation of the building’s development from 2003 to 2007, which utilised a re-photographic approach, from both looking onto the site and looking from within.

The Roland Levinsky Building Project

Quadtych RS-54-035 RS-54-002 RS-54-43 RS-54-59 RS-54-75 RS-54-92 RS-54-105 Curtain Wall Cabins for Web Low Res RL Plan 1 for Web Elevation 1 for Web Tower Dev Low Res RS-53-113 RS-54-132 RS-54-163 RS-54-160 East Elevation 1 for Web East Elevation 2 for Web Tower 6 Cuttings 2 Cuttings 3 DSC_0147 DSC_0069 DSC_0062 DSC_0149

The Interior Development

DSC_0177 DSC_0022 DSC_0067b DSC_0067 DSC_0071a DSC_0085 DSC_0026 DSC_0033 DSC_0090 DSC_0037 DSC_0028 DSC_0102 DSC_0020 DSC_0090 DSC_0007 DSC_0076 DSC_0160 DSC_0036 RS-54-165 RS-54-188 RL Final Final Elevation 2 Final Elevation 1

The Envelope

RS-54-175

Furniture Solutions

DSC_0080 DSC_0082 DSC_0030 DSC_0115 DSC_0107 RS-54-192 RS-54-194 North Elevation DSC_0067 DSC_0059 DSC_0035 DSC_0028 DSC_0042 DSC_0011 DSC_0090a DSC_0068 DSC_0082b DSC_0100 DSC_0058a DSC_0040 DSC_0047 DSC_0138 DSC_0020